Hopp til hovedinnholdet

Om Langøya hovedgård

Langøya hovedgård - Senter for matauk er et kompetansesenter innen sanking og foredling av matressurser fra naturen. Virksomheten drives fra Langøya i Bamble kommune.

Senteret tilbyr kurs og ekspertise innen matauk og sjølberging, tilberedning og konservering. Her kan du delta på mange ulike kurs, eksempelvis i sopplukking, ølbrygging, røyking av mat og sanking av urter. Vi tilbyr også kurs og konsulenttjenester for matbransjen og andre aktører som ønsker større fokus på matauk i sin virksomhet.

Langøya hovedgård arrangerer i tillegg konferanser og selskap samt diverse teambuildings- og gruppeaktiviteter innenfor matauk og matlaging. I sommerukene er det åpen restaurant for allmenheten i hovedgården. Fokus for serveringen er sjømat og mye av menyen tar utgangspunkt i vårt røykeri og mikrobryggeri.

Senteret er eid og drevet av ekteparet Vigdis Saga Kjørholt og Tom Erik Økland. 

Langøya hovedgård – livet nytes best i dorgefart

Foto: Hilde Amy Teie

Langøya hovedgård - Senter for matauk drives av ekteparet Vigdis Saga Kjørholt og Tom Erik Økland.

Foto: Signe Tørå Karsrud

Langøya hovedgård driver skjøtselsarbeid i Langøya landsskapsvernområde og i andre verneområder.

Kurs

Det er vår og høysesong for det ville, grønne! På dette kurset lærer du hvordan de ulike artene skilles fra hverandre og hvilke bruksområder de har.

Dette kurset passer for deg som har erfaring fra soppsanking fra før, og som går forbi mye sopp du lurer på om du egentlig kan spise.

Lei av kunstige tilsetningsstoffer og dårlige produkt? Nå kan du lære å røyke mat på gamlemåten.

Langøya hovedgård har eget mikrobryggeri. På dette kurset lærer vi deg hvordan du kan brygge godt øl hjemme.

Vi arrangerer ølsmaking hos deg - hjemme i stua, på jobben eller på festival. 2 timers ølsmakingskurs - rett i lomma!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.