Hopp til hovedinnholdet

Våre øl

Hildring - Wit

Lyse sommerkvelder, stille vann og skjær som tilsynelatende danser langt over havoverflaten. Perfekte dager for lyst, lett øl. Wit er en belgisk øltype, som regel svært lyst i farge med lite humlepreg, men med frisk smak av appelsin og korianderfrø.

Hildring er lagd på klassisk vis, med smak av råhvete, pilsnermalt og en ørliten dæsj maltet havre. Hveteinnholdet er på godt over 50 prosent. Ølet har svak humlebitterhet fra europeiske humletyper, krydret med skall fra økologiske appelsiner og hel koriander. Gjæret på tradisjonell belgisk wit-gjær, for å få den klassiske smaken.

Ølet er ufiltrert, upasteurisert og ikke kaldmodnet. Det er derfor ikke klart på farge.

Alkoholprosent: 5
Bitterhet: 16 IBU
Farge: 6 EBC

Solgangsbris - Kølsch

Kølsch har navnet sitt fra byen Köln, og er en skikkelig hybrid av en øl. Overgjæret - som en ale, men kaldlagret - som en lager. Resultatet er et friskt og godt øl som kan minne om tradisjonell pils, men med litt mer smak fra gjæringsprosessen. Vår variant har fått navnet Solgangsbris etter den forfriskende vinden vi har langs kysten som følge av temperaturforskjeller mellom hav og land.

Ølet er i hovedsak brygget på pilsnermalt, men med en liten dæsj Münich malt i tillegg. Bitterhet, smak og aroma fra humle kommer fra Spalt Select, en relativt ny humletype med de klassiske kvalitetene til europeisk edelhumle. Bitterheten er omtrent som for et pilsnerøl, men aroma og smak av humle er mer fremtredende enn for de fleste pilsnertyper.

Solgangsbris er gjæret med tradisjonell kölsch-gjær, og har blitt kaldlagret i minst seks uker før servering. Ølet er ufiltrert og upasteurisert, og er derfor ikke helt klart.

Alkoholprosent: 5,2
Bitterhet: 25 IBU
Farge: 7 EBC

Førstereisgutt - American pale ale

Første brygg fra mikrobryggeriet på Langøya hovedgård - derav navnet!

American pale ale er et overgjæret øl med mer humlepreg enn engelsk øl av samme type. I Førstereisgutt er det kun brukt Amarillohumle, en humle preget av floral smak og lukt og sitrusaktig smak. Maltprofilen er dominert av klassisk pale malt, med innslag av hvete og noe karamellmalt. Vi lager også en versjon av dette ølet som kalles «Jungmann» og som er en single hop Cascade.

Ølet er ufiltrert, upasteurisert og ikke kaldmodnet. Det er derfor ikke klart på farge.

Alkoholprosent: 5,4
Bitterhet: 30 IBU
Farge: 16 EBC

Skjæregg - Stout

Skjæregg ligger rett utenfor Langesund - mørkt, skummelt og skarpt som en knivegg. Husets stout er på langt nær like skummel, men minst like mørk!

Skjæregg er et forbausende forfriskende øl, produsert på tradisjonelt vis og med lav alkoholstyrke. Dette er stout slik du får den i England, basert på pale ale malt, men med rause mengder umaltet bygg, ristet bygg og sjokolademalt som bidrar til farge og fylde. Smak og bitterhet fra humle kommer fra East Kent Goldings, selveste klassikeren i engelsk brygging.

Ølet er ufiltrert, upasteurisert og ikke kaldmodnet. Det er derfor ikke klart på farge - men det skal godt gjøres å se noe gjennom det uansett!

Alkoholprosent: 4,5
Bitterhet: 39 IBU
Farge: 87 EBC

Mørk ballast - Black IPA

De fleste kjenner Indian pale ale som et lyst øl med sterkt humlepreg. ”Black IPA” er jo egentlig en selvmotsigelse - for hvordan kan en pale ale være svart? Svaret er nei, pale ale kan ikke være svart. Men navnet Black IPA brukes fordi ølet er mørkt på farge, men ellers har karakteristikken til en IPA. Kanskje ville ”Indian black ale” vært en bedre beskrivelse!

Mørk ballast er et komplekst brygg, basert på pale ale-malt, men med hvete-, krystall-, karamell- og sjokolademalt i tillegg. Fargen er mørk brun. Bitterheten kommer i hovedsak fra Columbus og Amarillohumle, mens humlesmaken kommer fra Columbus, Amarillo og Cascade. Brygget er også tørrhumlet med Cascade. Alle tre humletyper er preget av sitrussmak, blomster og krydder.

Mørk ballast er et øl som kan nytes alene, eller til en solid kjøttrett. Fett og sterkt humlepreg passer godt sammen!

Ølet er ufiltrert, upasteurisert og ikke kaldmodnet. Det er derfor ikke klart på farge - men du hadde ikke klart å se så mye gjennom det uansett!

Alkoholprosent: 6,3 
Bitterhet: 62 IBU
Farge: 63 EBC

Kommer sommeren 2016:

Kjølhaling – Belgisk brun

Morild – Golden Ale

Landkrabbe - Saison

Kurs

Det er vår og høysesong for det ville, grønne! På dette kurset lærer du hvordan de ulike artene skilles fra hverandre og hvilke bruksområder de har.

Dette kurset passer for deg som har erfaring fra soppsanking fra før, og som går forbi mye sopp du lurer på om du egentlig kan spise.

Lei av kunstige tilsetningsstoffer og dårlige produkt? Nå kan du lære å røyke mat på gamlemåten.

Langøya hovedgård har eget mikrobryggeri. På dette kurset lærer vi deg hvordan du kan brygge godt øl hjemme.

Vi arrangerer ølsmaking hos deg - hjemme i stua, på jobben eller på festival. 2 timers ølsmakingskurs - rett i lomma!

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.